Γεγονότα σχετικά Ασβέστιο

«Ασβέστιο» Η λέξη προέρχεται από τη λατινική λέξη που σημαίνει calcis ασβέστη. Απαγορεύεται η χρήση του ασβεστίου χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα, όταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι το χρησιμοποίησαν για να προετοιμάσει ασβέστη και οξείδιο του ασβεστίου. Ήταν επίσης χρησιμοποιήθηκε ως ασβεστοκονίαμα του Παρισιού να ρυθμίσετε σπασμένα κόκκαλα. Το 1808, ο Sir Humphry Davy και Jöns Jakob Berzelius, απομονωμένες πρώτα το στοιχείο.
Ασβέστιο ως στοιχείο αποτελεί αργυροειδή γκρίζο, σκληρό μέταλλο. Δεν είναι μεταλλική φύση του συστήματος, αλλά βρέθηκαν σε διάφορα μέταλλα όπως ο ασβεστόλιθος, γύψος και φθορίτη. Είναι η πέμπτη πιο άφθονο στοιχείο που υπάρχει στο φλοιό της γης, αλλά και διαλύονται ιόντων στο θαλασσινό νερό. Το σύμβολο χημικό, για ασβεστίου είναι Ca και ατομικό αριθμό 20.
Βιομηχανικές χρήσεις του ασβεστίου? Ανθρακικού ασβεστίου (CaCO3) είναι η βάση του τσιμέντου, του γυαλιού και του χάλυβα. ? Ασβεστίου διάλυμα υδροξειδίου (Ca (OH) 2)? Επίσης γνωστός ως ασβέστης νερό, χρησιμοποιείται για ανίχνευση της παρουσίας διοξειδίου άνθρακα στο νερό. ? Ασβέστιο αρσενικικό (Ca3 (AsO4) 2) χρησιμοποιείται σε εντομοκτόνα. ? Χλωριούχο ασβέστιο (CaCl2), χρησιμοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό σε σκυρόδεμα, μιας πρόσθετης ύλης στις κονσέρβες ντομάτας και να προσφέρει το σώμα για τα ελαστικά αυτοκινήτων. ? Ασβέστιο gluconate (Ca (C6H11O7) 2) χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων και σε χάπια βιταμίνης. ? Ασβέστιο υποχλωριώδες (Ca (ClO) 2) χρησιμοποιείται ως απολυμαντικό πισίνα, πράκτορας λεύκανση και συστατικό αποσμητικά. ? Ασβέστιο φωσφορικό (Ca3 (PO4) 2) χρησιμοποιείται ως λίπασμα, ως συμπλήρωμα στις ζωοτροφές, στην εμπορική παραγωγή για ζύμης και μαγιά προϊόντα και οδοντιατρικών προϊόντων. ? Ασβέστιο φωσφορούχο (Ca3P2) χρησιμοποιείται πυροτεχνήματα, τορπίλες και φωτοβολίδες. ? Θειικό ασβέστιο (CaSO4 · 2H2O) χρησιμοποιείται ως κοινή κιμωλία μαυροπίνακα, καθώς και ασβεστοκονίαμα του Παρισιού. ? Υδροξυαπατίτη (Ca5 (PO4) 3 (OH)), αποτελεί εβδομήντα τοις εκατό της οστικής μάζας. Επίσης carbonated με ασβέστιο ανεπάρκεια υδροξυαπατίτη is η κύρια ορυκτά που οδοντιατρικής σμάλτου και της οδοντίνης are αποτελείται. ? Θρεπτική Αξία του ασβεστίου
Συνολικά για την υγεία το σώμα δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς επαρκή πρόσληψη ασβεστίου. Εκτός γερά δόντια και οστά, το ασβέστιο είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των νεύρων και των μυών. Ασβέστιο ελλείψεις είναι συνήθως οφείλεται σε ανεπαρκή πρόσληψη ασβεστίου. When επίπεδα ασβεστίου στο αίμα σταγόνα χαμηλά, είναι δανεισμένη από τα οστά. Κι όταν η διατροφή μας δεν συμπλήρωμα αυτής της απώλειας, οδηγεί σε νοσηρή και αδύναμα οστά και λέπτυνση των οστών οδηγεί στην οστεοπόρωση.
Πόσο ασβέστιο χρειαζόμαστε;
Το Ινστιτούτο Ιατρικής (ΙΟΜ) συνέστησε, πρόσληψη ασβεστίου για τους ενήλικες στην ομάδα ηλικίας 19-50 ετών, είναι 1.000 mg την ημέρα. Ενώ, για τους ανθρώπους στην ηλικιακή ομάδα των 50-70 ετών, είναι 1.200 mg την ημέρα. Ωστόσο, τα επίπεδα πρόσληψης που μπορούν να ποικίλουν ανάλογα δεν είναι μόνο στην ηλικία, αλλά και των δύο φύλων και τη γενική υγεία του ατόμου. Είναι καλύτερο να προσκολλώνται συμβουλή γιατρού σας.
Διατροφή του ασβεστίου
The National Ίδρυμα Οστεοπόρωσης λέει Calcium διαδραματίζει ρόλο στην οικοδόμηση ισχυρότερης πυκνότερα οστά μικρή ηλικία και κρατώντας κόκαλα δυνατά και υγιή αργότερα. Εκτός από την τήρηση των οστών και των δοντιών ισχυρή, είναι σημαντική για τις λειτουργίες των νεύρων και των μυών. Ασβέστιο ανεπάρκεια οδηγεί σε ραχίτιδα και φτωχή αίματος πήξη. Στην εμμηνόπαυση, προκαλεί οστεοπόρωση? Αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο καταγμάτων οστού. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρες στα νεφρά. Ενώ εξασφαλίζοντας μικρότερο επίπεδα ανεπάρκειας, είναι σημαντικό να κατανοήσει το ρόλο πάνω κατακράτησης ασβεστίου. Προκαλεί υπερασβεστιαιμία, που εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου, ψευδαργύρου και μαγνησίου. Ένα θρεπτικό διαιτολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη βιταμίνη D, καθώς είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου.
Διαιτητικές Πηγές Ασβέστιο
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, γιαούρτι, τοφού και το τυρί είναι γνωστές πηγές ασβεστίου. Τα θαλασσινά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φρούτα, τα προϊόντα η σόγια, τα λάχανα, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί είναι επίσης άριστες πηγές ασβεστίου.
Το ασβέστιο είναι σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του σώματός μας. Μπορεί εύκολα να προέρχονται από τους φυσικούς πόρους, καθώς και πλούσια σε ασβέστιο συμπληρώματα διατροφής.