Πώς να αυξηθεί τα κρεμμύδια

Κρεμμύδι, ένα από τα παλαιότερα λαχανικά που χρησιμοποιούνται από την ανθρωπότητα, είναι ένα μαγειρικό συστατικό σχεδόν σε κάθε πιάτο, ωμά ή μαγειρεμένα. Σεβαστός από τους αρχαίους Αιγυπτίους για σφαιρικά σχήμα του και ομόκεντρους δακτυλίους (ως σύμβολο της αιώνιας ζωής), το κρεμμύδι είναι γνωστό για την ευρεία γκάμα των θεραπευτικών ιδιοτήτων. Πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ακόμη και βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη C, το χρώμιο και φλαβονοειδή, με χαρακτηριστική έντονη οσμή, που μεταδίδεται από υψηλή περιεκτικότητα σε θείο. Κρεμμύδι είναι ένα από τα πιο περιζήτητα τα λαχανικά δεν είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθεί, ώστε να μπορείτε επίσης να αναπτύξει το δικό του κήπο κρεμμύδι σας.
Τύπος εδάφους? Τα κρεμμύδια μπορούν να αυξηθούν σχεδόν σε κάθε τύπο εδάφους, δηλαδή. άμμος, loam ή πηλό. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το έδαφος πρέπει να είναι σταθερή και καλά στραγγιζόμενα, δηλαδή υγρό, αλλά δεν soggy. Η καλή αποστράγγιση είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη των πλημμυρών του εδάφους. Κρεμμύδια γενικά αναπτύσσεται καλά σε όξινο χώμα having pH μεταξύ 5,5 - 6,5. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα οικόπεδο το οποίο παίρνει επαρκές φως του ήλιου, κατά προτίμηση για 6 ώρες την ημέρα. Η κατάλληλη υγρασία του εδάφους είναι πιο σημαντικό για την καλλιέργεια κρεμμυδιών.
Preparation? Κατά την προπαρασκευή της γης για την καλλιέργεια κρεμμυδιού, πρώτα θα πρέπει να οργωθεί σωστά. Η λιπασματοποίηση βοηθά στη βελτίωση του εδάφους, κοπριά ή οργανικό λίπασμα μπορεί να προστεθεί σε αυτό. Τα λιπάσματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, αλλά η ποικιλία που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο δεν είναι κατάλληλες, δεδομένου ότι είναι πιο πιθανό να παράγουν μικρές λάμπες με πράσινο, κατάφυτες κορυφές. Κοπριάς ή οργανικών λιπασμάτων θα πρέπει να προστεθούν μερικές εβδομάδες πριν από τη σπορά των σπόρων κρεμμύδι. Μπορείτε να υγραίνεται και το έδαφος με νερό, μια ημέρα πριν από την σπορά. Για να γίνει η επιχείρηση του εδάφους, πέλμα στα απαλά.
Σπορά? Διάρκεια της ανάπτυξης κρεμμύδια, μπορείτε είτε να επιλέξουν σπόρους ή τα σύνολα κρεμμύδι. Ένα σύνολο κρεμμύδι είναι μια μικρή, εν μέρει καλλιεργούνται αδρανείς κρεμμύδι. Σκηνικά έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι των σπόρων, όπως αυτοί μπορεί να καλλιεργηθεί γρήγορα και απαιτούν επίσης λιγότερη ικανότητα και την εργασία. Αν σκοπεύετε να αυξηθεί κρεμμύδια από τους σπόρους, τότε σπείρει τους περίπου 2cm βαθιά μέσα στο χώμα. Θυμηθείτε να κρατήσετε μια σωστή απόσταση μεταξύ τους σπόρους προς σπορά, συνήθως σε μια απόσταση περίπου 1 ίντσας θα ήταν αρκετή. Εάν πρόκειται να σπείρουν σε σειρές, την απόσταση μεταξύ των γραμμών είναι περίπου 30 εκατοστά. Αυτή η απόσταση γραμμή εφαρμόζεται επίσης, εάν είστε φύτευση σύνολα κρεμμύδι. Ωστόσο, τα σύνολα (σε αντίθεση με σπόρους), πρέπει να φυτευτούν 10 έως 11 εκατοστά apart.
Σπόροι συνήθως θα διαρκέσει δύο με τρεις εβδομάδες για να βλαστήσουν. Μόλις τα φυτά φθάσουν σε ύψος 5 εκατοστά, θα χρειαστεί αραίωση. While αραίωση, τα τοποθετεί γύρω στο 3 έως 4 ίντσες πέρα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Την παροχή της απαιτούμενης ποσότητας νερού είναι σημαντική στην καλλιέργεια κρεμμυδιού. Πότισμα, μόλις μία εβδομάδα θα ήταν επαρκής, μέχρι τις κορυφές αρχίζουν να πέσει ή γίνει κίτρινο, το οποίο δείχνει ότι οι βολβοί είναι έτοιμοι να φθάσουν στην ωριμότητα και στη συνέχεια πότισμα μπορεί να διακοπεί.
Τα κρεμμύδια μπορούν επίσης να καλλιεργηθεί σε soilless μείγμα. Soilless μείγμα δεν περιέχει χώμα, αλλά και διάφορα άλλα συστατικά όπως το βρύο τύρφης, λιπασματοποιούνται πεύκης φλοιός, άμμο, περλίτη, βερμικουλίτη και μικρές ποσότητες από ασβεστόλιθο, άλλα ορυκτά ή λιπάσματα. Να αυξηθεί τα κρεμμύδια σε ένα τέτοιο μείγμα, σπόρων, πρέπει να σπαρθεί, περίπου το ¼ ίντσα βαθιά μέσα στο χώμα, και καλύπτεται με το soilless μείγμα. Θα πρέπει να βλαστήσουν σε περίπου 2 εβδομάδες, μετά την οποία θα μπορούν να καλλιεργούνται σε τύρφη δοχεία ή συσκευασίες κυττάρων. Όταν φθάσουν σε διάμετρο περίπου ¼ ιντσών, μπορούν να φυτευτούν σε ένα λαχανόκηπο.
Σήμερα, πολλές ποικιλίες τα κρεμμύδια είναι διαθέσιμα και μπορούν να καλλιεργηθούν σε διαφορετικές εποχές, για παράδειγμα, τους σπόρους κρεμμύδι maincrop ή σύνολα μπορούν να έχουν σπαρεί από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου, ενώ η σαλάτα ή κρεμμύδι μπορεί να αναπτυχθεί από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο. Ιαπωνικά ποικιλίες σπόρων κρεμμύδι ή σύνολα είναι συνήθως φυτεύονται στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Συγκομιδή? Η ληκτότητα των κρεμμύδια υποδεικνύεται από το χρώμα και το μέγεθος των κορυφών. Όταν οι κορυφές κιτρινίζουν ή να αρχίσουν να μειώνονται, δείχνει ότι οι βολβοί πλησιάζουν το σημείο κορεσμού. Συνήθως, η συγκομιδή γίνεται, όταν η κορυφή φθάνει σε ύψος περίπου 6 ίντσες ή μία εβδομάδα μετά τις κορυφές κιτρινίζουν ή να ξεκινήσετε πτώση. While τη συγκομιδή, κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην βλάψει το δέρμα των κρεμμυδιών, καθώς αυτό θα βοηθήσει ορισμένους οργανισμούς του επιτίθεται και σάπια σάρκα. Έτσι, σηκώστε το κρεμμύδι απαλά από το έδαφος και να αφαιρέσετε τα χώματα από την επιφάνεια τους. Μπορείτε να τους κρατήσετε επάνω από το έδαφος για μερικές ημέρες, γεγονός που θα βοηθήσει στην ξήρανση του κορυφές. Μόλις τις κορυφές στεγνώσει, τα αποσύρει από τον λαμπτήρα. Γενικά, οι ηλιόλουστες ημέρες είναι ιδανικές για τη συγκομιδή κρεμμύδια.
Οι Κρεμμύδι καλλιεργούνται τοποθεσίες συχνά φαίνεται ότι εισχώρησε με ανεπιθύμητα ζιζάνια. Τα ζιζάνια αυτά είναι δυνατό να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των κρεμμυδιών, ιδίως των νεαρών σποροφύτων, καθώς μεγαλώνουν πολύ αργά. Πολλά ζιζανιοκτόνα διατίθενται στην αγορά, αλλά η υπερβολική χρήση τους μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα φυτά κρεμμύδι. Ως εκ τούτου, η συχνή αφαίρεση και τον έλεγχο των ζιζανίων είναι αναγκαίο να διευκολυνθεί η σωστή ανάπτυξη των κρεμμυδιών.