Τύποι βελονιές Κέντημα

Μια βελονιά ορίζεται ως η περιοδική μετακίνηση ενός ράψιμο βελόνα από το πίσω μέρος του υφάσματος στην μπροστινή πλευρά και στη συνέχεια πάλι πίσω. Το κτύπημα νήμα σχηματίζεται στην μπροστινή πλευρά του υφάσματος είναι επίσης γνωστή ως μια βελονιά. Οι Κέντημα σχέδια που σχηματίζονται από την άσκηση πολλών βελονιές κέντημα στο ίδιο ή σε διαφορετικό στυλ, ακολουθώντας τη μέτρηση διάγραμμα σε χαρτί ή ακόμα και μέσω της συνεργασίας ελεύθερο.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε ράμματα κέντημα αποτελεσματικά και τακτοποιημένα: χέρι-ράψιμο μέθοδο και μαχαιριά ή εργασία maggam. Στο χέρι-ράψιμο μέθοδο, η βελόνα παρεμβάλλεται στο ύφασμα, έφερε στην επιφάνεια του υφάσματος και το νήμα τραβιέται μέσω. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενός πλαισίου κεντήματα ή ελεύθερο χέρι. Το πλαίσιο καθιστά το έργο πιο απλό και βοηθάει στην τοποθέτηση της βελόνας χωρίς τέντωμα του υφάσματος πάρα πολύ. Η μέθοδος μαχαιριά είναι πιο συχνή στην Ινδία και είναι επίσης γνωστό ως έργο «Aari». Είναι σαν μια αλυσίδα βελονιά κατά την οποία η βελόνα είναι σε επαφή με το ύφασμα σε γωνία 90 μοιρών και στη συνέχεια το νήμα τραβιέται μέσω. Μπορεί επίσης να γίνει χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο ή μια στεφάνη.
Τύποι βελονιές Κέντημα
Κέντημα χρησιμοποιεί διαφορετικές παραλλαγές του ράμματα. Κάθε βελονιά έχει ένα συγκεκριμένο όνομα για να προσδιορίσουν αυτό. Τα ράμματα είναι γενικά εύκολο να εκτελέσει, ωστόσο, όταν συνδυαστούν τα αποτελέσματα μπορούν να είναι μοναδική και σύνθετη. ? Επιστροφή βελονιά χρησιμοποιείται συνήθως για να συντάξει μια περιοχή ενός σχεδίου ή υποδείγματος. Λειτουργεί κατά μήκος μιας πλευράς του τετραγώνου ή διαγώνια απέναντι από την πλατεία σε ένα κυκλωτικό κίνηση. Αυτά τα ράμματα συνήθως εργάστηκε τελευταία με ένα νήμα λεπτότερο. Στέλεχος βελονιά, βελονιά διάσπαση και ραμμένα νήμα είναι μερικά παραδείγματα μιας πίσω βελονιά. ? Κουμπότρυπα βελονιά βελονιά ή κουβέρτα, κατέχει τη θηλιά του νήματος στην επιφάνεια του υφάσματος. Σε αυτό, η βελόνα δεν επιστρέφει στην πραγματική τρύπα για να περάσει πίσω από το πανί. Τα ράμματα είναι συσκευασμένα σφικτά που εμποδίζουν την νήμα εκτετυλιγμένο του υφάσματος. Αποτελεί τη βάση για μια ποικιλίες δαντέλα βελόνας. Διέσχισε κουμπότρυπα βελονιά, έκλεισε κουμπότρυπα βελονιά και ράψτε κουμπότρυπα ράφτη, είναι μερικά κοινά παραδείγματα της κουμπότρυπας βελονιά. ? Ευθεία βελονιά περνά μέσα από το ύφασμα σε ένα απλό πάνω και κάτω κίνηση, στην οποία η βελόνα έχει ασκηθεί από το ύφασμα στο ένα άκρο και επέστρεψε από την ανάποδη στο αντίθετο άκρο της βελονιάς. Το νήμα πρέπει να τραβηχτεί με προσοχή, έτσι ώστε να μην πρέπει να pucker ή να αλλοιώσει το έργο. Απλή ανεβατό, της Αλγερίας βελονιά μάτι, φτέρη βελονιά, το τρέξιμο ή ανατινάξεις των ραφών, είναι μερικές δημοφιλείς τύποι των απλών ράμματα. ? Αλυσίδα βελονιά είναι το ευκολότερο από όλα τα looped ράμματα, κατά την οποία η βελόνα που ασκήθηκε από το ύφασμα στο ένα άκρο του βελονιά και προστίθενται πίσω στο ύφασμα στο ίδιο σημείο. Στη συνέχεια, και πάλι η βελόνα έφερε πίσω επάνω στο πολικό τέλος της βελονιάς. Να ολοκληρώσει και να εξασφαλίσει τη γραμμή, η βελόνα έχει ληφθεί σε λάθος πλευρά πάνω από τη θηλιά απ 'όπου πέρασε. Lazy βελονιά μαργαρίτα, ισπανική αλυσίδα ή ζιγκ-ζαγκ της αλυσίδας, είναι μερικά παραδείγματα της αλυσιδωτής βελονιάς. ? Σταυροβελονιά γίνεται με τη δημιουργία μιας γραμμής του διαγωνίου ράμματα σε μια κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας το περιτύλιγμα και το στημόνι του υφάσματος και ενώ επιστρέφει διέρχονται τα διαγώνια προς την αντίθετη κατεύθυνση, σχηματίζοντας ένα «x». Breton βελονιά, βελονιά παπαλίνα το κεφάλι και να ράψει ψαροκόκαλο είναι μερικοί τύποι του σταυροβελονιά. ? Αυτά ήταν μόνο μερικά από τα πολλά διαφορετικά είδη βελονιών κεντήματος. Ράμματα που χρησιμοποιούνται για τη βασική ράψιμο ή διακοσμητικούς σκοπούς. Με μεταβάλει ελαφρώς τη ραφή στυλ, μια εντελώς διαφορετική ματιά μπορεί να επιτευχθεί.