Οργανικά Λιπάσματα για το σπίτι - Καλλιέργεια κηπουροί

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη γεύση του homegrown ντομάτες. Τακτικές μπακάλικο παράγουν τμήματα έχουν κόκκινο πλανήτη σε σχήμα λαχανικά που μοιάζουν με τις ντομάτες, αλλά δοκιμάζουν τίποτα όπως το πραγματικό πράγμα που καλλιεργούνται στο δικό σας κήπο. Η ίδια αλήθεια ισχύει για τα περισσότερα λαχανικά, σε παντοπωλεία και που διοχετεύονται μέσα από μακρινά μέρη ή άλλες χώρες. Αν δεν έχετε κάνει τακτικά ταξίδια σε κάποια λαϊκή αγορά ή καθ 'οδόν στάση λαχανικών, ο μόνος τρόπος για να πάρετε εκείνο το σπίτι-που καλλιεργούνται γεύση είναι να φυτευτούν δικό σας κήπο στο σπίτι.
Πολλοί κηπουροί σπίτι επιλέγουν να αυξηθούν τα λαχανικά τους, όχι μόνο επειδή έχει καλύτερη γεύση, αλλά και επειδή μπορεί να ελέγξει έστω και αν δεν εκτίθενται σε χημικές ουσίες, λιπάσματα ή άλλα τοξικά υλικά που προορίζονται να τους μεγαλώνουν γρηγορότερα, μεγαλύτερα, απαλλαγμένες από επιβλαβείς οργανισμούς, ή πιο ισχυρή. Οι ουσίες αυτές μπορεί να κάνει τα λαχανικά εξετάσουμε καλύτερα και διαρκούν περισσότερο, αλλά μπορεί να επηρεάσει δραματικά τη θρεπτική αξία και σίγουρα η γεύση.
Λιπάσματα είναι ένα από τα πιο ειδεχθή παραβατών, όταν πρόκειται να γίνει λαχανικά τοξικά. Ο καθένας ξέρει ότι όταν αγοράζετε τα λαχανικά από το μπακάλικο, πρέπει να τα πλένετε καλά πριν από το φαγητό τους, αλλά ακόμη και τότε υπάρχει μόνο τόσο μεγάλο μέρος που μπορείτε να ξεπλύνετε, επειδή τα λιπάσματα είναι συχνά εφαρμόζεται από τα γενικά έξοδα με ψεκασμό. Αντί των χημικών λιπασμάτων, είναι εύκολο να βρει φυσικές εναλλακτικές λύσεις που λειτουργούν το ίδιο καλά και είναι πολύ υγιέστερο:
Καφές λόγους και στάχτες: Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένα από τα καλύτερα προστατευτικά στρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε όλο καλλιέργεια κηπευτικών που είναι ένα μείγμα καφέ και στάχτη ξύλου από το τζάκι σας. Αυτό το λίπασμα παρέχει ένα μίγμα αζώτου, καλίου και φωσφόρου που βοηθούν να κάνουν τα φυτά hardier και πιο νόστιμο.
Κόπρος: Δεν έχει σημασία πού ζείτε, υπάρχει πιθανώς μια άριστη πηγή οργανικού λιπάσματος πολύ κοντά ή κάτω από την οδό. Αν υπάρχει μια αγελάδα βοσκή κοντά, ιππασίας σταθερό, ένα ζωολογικό κήπο, ή ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, απλώς να ρωτήσω αν μπορείτε να έχουν κάποια κοπριά να κάνουν κομπόστ σας πλουσιότερη και πιο θρεπτική για τα φυτά σας. Οι περισσότερες θέσεις είναι περισσότερο από ευτυχείς να έχετε ανάσυρση μακριά αποθέματα φυσικού λιπάσματος που παράγουν, γιατί σώζει τους το χρόνο και κόπο καθαρισμού της κόπρου.
Φύκια: Εάν ζείτε κοντά στην ακτή, τα φύκια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να λιπάνει τον κήπο σας. Τα φύκια είναι πλούσια σε κάλιο και αζώτου από τα περισσότερα κοπριά των μειγμάτων, καθώς και οι περισσότερες κοινότητες παραλία είναι ενθουσιασμένος για να έχουν οι άνθρωποι απομακρύνουν τα φύκια που συστάδες μέχρι την ακτή παρεμβαίνοντας με την απόλαυση της παραλίας. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι τα φύκια θα είναι υγρός και δύσκολο να εργαστεί με, αλλά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεπλύνετε. Πασσάλων σε μια στοίβα σε δρόμο και το πεζοδρόμιο σας, σε ένα μέρος όπου η απορροή του νερού δεν θα επηρεάσει την αυλή ή τον κήπο σας. Αφήστε το εκεί για μια-δυο εβδομάδες, ώστε η βροχή θα πλύνετε καλά, τότε μπορείτε να το προσθέσετε ακριβώς για να σωρό λιπάσματος σας ή την εργασία το στο χώμα κήπου το φθινόπωρο.
Χλωρή λίπανση: Το φθινόπωρο, μετά την εκκαθάριση από τα λαχανικά ή τα λουλούδια από τον κήπο σας, μπορείτε να σπέρνουν ένα πράσινο καλλιέργεια λίπασμα, όπως σίκαλη χειμώνα ή βίκο. Οι εγκαταστάσεις όπως αυτές ακμάζουν σε δροσερό καιρό, προστατεύοντας έτσι κρεβάτι κήπο σας από ζιζάνια και τη διάβρωση. Τρεις ή τέσσερις εβδομάδες πριν από τη φύτευση, την άνοιξη, απλώς ενεργοποιήστε τη χειμερινή εσοδεία πάνω από το σκάψιμο είναι στο έδαφος. Καθώς τα φυτά αποσυντίθενται, γίνονται λίπασμα για την επόμενη σοδειά, με την προσθήκη χούμου στο έδαφος.
Εάν είστε προσεκτικοί για να μίγμα κομπόστ και το σπίτι-που καλλιεργούνται οργανικά λιπάσματα, θα είστε σε θέση να προσαρμόσετε κρεβάτια κήπο σας ειδικά για τα λαχανικά και άνθη είστε αυξάνεται. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσει ότι το χώμα σας είναι exatly ό, τι θέλετε για να είστε, μπορείτε να έχετε δοκιμάσει. Δοκιμές εδάφους είναι διαθέσιμα από μια κατάσταση Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αν υπάρχει στην περιοχή σας, ή μπορείτε να πάρετε ένα από τοπικό γραφείο Συνεταιρισμός Επέκταση. Τα αποτελέσματα της εδαφολογικής δοκιμής θα σας πω ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να γονιμοποιήσουν το χώμα σας και να προσθέσετε ό, ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητα. Γνωρίζοντας πως το χώμα σας θα εμφανιστεί για εσάς θα σας βοηθήσει να δώσει τα φυτά σας ακριβώς ό, τι χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να παράγουν. Δεν υπάρχει τίποτα σαν το σπίτι-που καλλιεργούνται λαχανικά, λαμβάνοντας έτσι το χρόνο να εξασφαλίσουν ότι έχουν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια ευτυχώς θα καταλήγουν να κάνουν ευτυχισμένο.