Εβραϊκές παραδόσεις Γάμος

Μια εβραϊκή γάμος είναι άκρως συμβολική και πίσω από κάθε μικρή χειρονομία βρίσκεται ένα βαθύτερο νόημα, η οποία ομορφαίνει το σύνολο της γαμήλιας τελετής. Οι περισσότερες από τις εβραϊκές παραδόσεις του γάμου προέρχονται από την εποχή των Πατριαρχών και την απόδοση της Τορά στο Όρος Σινά. Σύμφωνα με το Ταλμούδ, άντρες και γυναίκες είχαν δημιουργηθεί αρχικά ως μία μονάδα ή μία μόνο που την έκτη ημέρα, που σημαίνει Εύα ήταν ένα μέρος του Αδάμ μέχρι τον Θεό την έβγαλε έξω από την πλευρά του Αδάμ. Δεδομένου ότι ο Αδάμ και η Εύα είναι μέρος μιας ενιαίας οντότητας, τη νοσταλγία τους για τον άλλον για να γίνει ένα είναι μια φυσική τάση και την αγάπη τους για το ένα το άλλο να τους εφιστά την ο ένας στον άλλο.
Η διαθήκη του γάμου ενώνει τα χωρισμένα μισά της μονάδας και ολοκληρώνει τους. Αυτή είναι η όμορφη βάση επί της οποίας η εβραϊκή υπόλοιπο γάμο παραδόσεις επάνω. Ας ρίξουμε μια ματιά στον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο ένας εβραϊκός γάμος έχει προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται.
Εβραϊκή Τελωνεία πριν από το γάμο
Εβδομάδα πριν από το γάμο
Η νύφη και ο γαμπρός δεν επιτρέπεται να δουν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της ολόκληρη την εβδομάδα πριν από το γάμο. Αυτό γίνεται για να ενισχύσει τον ενθουσιασμό μεταξύ των δύο για την ημέρα του γάμου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας έναν μέχρι την ημέρα του γάμου, η νύφη (kallah) και ο γαμπρός (Chatan) έχουν την τιμή, όπως αυτή του βασιλιά και τη βασίλισσα. Είναι πραγματικά έκανε να αισθάνονται ιδιαίτερη από την οικογένεια και τους φίλους τους. Τέσσερις ημέρες πριν από την ημέρα του γάμου, η νύφη δίνεται ένα τελετουργικό λουτρό, που ονομάζεται Mikvah, το οποίο συμβολίζει την πνευματική κάθαρση.
Εβραϊκή Τελετές Ημέρα Γάμου
Η νηστεία? Η ημέρα του γάμου είναι η τελευταία μεγάλη ημέρα για το ζευγάρι. Την ημέρα αυτή, το ζευγάρι αναμένεται να γρήγορα ολόκληρη την ημέρα. Ωστόσο, αν μία από αυτές αισθάνεται αδύναμη ή κακή, ο κανόνας αυτός μπορεί να είναι δικαιολογημένη. Επιπλέον, εάν η ημέρα του γάμου πέφτει σε ορισμένες μέρες σαν την πρώτη ημέρα του μήνα ή μια μέρα μετά από κάποιες διακοπές όπως Χανουκά, μπορεί να είναι δικαιολογημένη.
Ενδυμασία? Ρούχα της νύφης θα πρέπει να είναι λευκό για να συμβολίζει την πνευματική κάθαρση πήγε μέσα στη διάρκεια Mikvah. Ο γαμπρός φοράει μια σύντομη λευκή ρόμπα που ονομάζεται «Kittel» πάνω από το κοστούμι του για να συμβολίσουν την προετοιμασία του για το γάμο. Σύμφωνα με την chuppah, η νύφη και ο γαμπρός δεν φορούν κοσμήματα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι, το ζευγάρι θα πρέπει να δεσμευθούν σε ένα άλλο για αυτό που είναι και όπως είναι, όχι για αυτό που έχουν και τα υλικά αγαθά τους.
Γαμήλια πομπή? Μετά την υπογραφή της ketubah, το γαμήλιο γλέντι θα προχωρήσει προς το μέρος chuppah ή γάμο. Η έναρξη του γάμου ξεκινάει με την πομπή του γάμου, όπου τα μέλη του κόμματος του γάμου, όπως ο ραβίνος, ο γαμπρός και η οικογένειά του, τη νύφη και η οικογένειά της, κλπ. με τα πόδια κάτω από το διάδρομο προς το chuppah, όπου ο γάμος πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
Chuppah? Η γαμήλια τελετή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του chuppah, η οποία αποτελεί έναν θόλο σαν δομή που δεν τους τοίχους, αλλά τέσσερις πόλους που ασκεί την τέντα. Αυτό το μοναδικό κουβούκλιο συμβολίζει το νέο σπίτι το ζευγάρι θα οικοδομήσουμε από κοινού. Είναι ανοικτό στις πλευρές και αυτό έχει ομοιότητα στο είδος της σκηνής Αβραάμ και τη Σάρα είχε, το οποίο συμβόλιζε άνευ όρων φιλοξενία και εξέφρασε την ικανοποίησή τους ανθρώπους στο σπίτι τους. Στην ορθόδοξη εβραϊκή γαμήλια έθιμα, η γαμήλια τελετή περιλαμβάνει στον κύκλο του αεροδρομίου of the kallah 7 φορές γύρω από τον γαμπρό της.
Τελετή? Ο γαμπρός ή Chatan θα μειώσει, στη συνέχεια, το πέπλο της νύφης και στη συνέχεια η ανταλλαγή δακτύλιο λαμβάνει χώρα. Στην εβραϊκή παράδοση, είναι απλά μπάντες που χρησιμοποιήθηκαν και που στερούνται πέτρες, χαρακτικά, κλπ. Ο λόγος για αυτό είναι ότι πρέπει να υπάρχει τίποτα που παρεμποδίζουν τη συνέχεια της μπάντας, συμβολίζοντας την ομαλότητα του γάμου.
Υπογραφή της Ketubah? Αρχαία εβραϊκή γαμήλια έθιμα περιλαμβάνουν την υπογραφή της σύμβασης γάμου κάλεσε Ketubah από τη νύφη και το γαμπρό. Η σύμβαση αυτή θέτει ρητά ορίζονται τα καθήκοντα και τις ευθύνες του ζευγαριού, αφού είναι ενωμένοι στο μοναδικό δεσμό του γάμου. Η σύμβαση είναι γραμμένο σε ένα αποκλειστικά διακοσμημένα περγαμηνή και στη συνέχεια να πλαισιώνεται και διατηρούνται στην επίδειξη στο σπίτι του ζευγαριού. Ο γάμος όρκοι ανταλλάσσονται και διαβάζονται επτά ευλογίες του γάμου.
Γυαλί Σπάζοντας Παράδοση? Παραδοσιακά, ο γαμπρός χτυπήσει ένα ποτήρι με το πόδι του. Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες σε αυτό συμβολική χειρονομία. Ένας λέει ότι συμβολίζει το εύθραυστο της ανθρώπινης χαράς, ενώ ένα άλλο εξετάζει ως έχουν »ο γάμος θα διαρκέσει για όσο διάστημα το γυαλί εξακολουθεί να συντριβεί», που σημαίνει για πάντα, διότι το γυαλί σπάσει μία φορά δεν μπορεί να επανέλθει. Στο σύγχρονο εβραϊκές παραδόσεις του γάμου, ακόμα και η νύφη καλείται να σπάσει το γυαλί.
Yichud? Το πέρας της τελετής από την εβραϊκή παράδοση του γάμου καλείται «yichud», όπου η νέα wedded ζευγάρι έχει την ευκαιρία να περάσουν μερικά λεπτά και μόνο από κοινού σε ένα δωμάτιο για να απορροφήσει το γεγονός ότι είναι παντρεμένος. Στη συνέχεια το κεφάλι στο χώρο υποδοχής, όπου το παραδοσιακό γλέντι και παραδοσιακά εβραϊκό γαμήλιο χορό τους περιμένει.
Διαβάστε περισσότερα για:? Ισπανική γαμήλια έθιμα? Ελληνικές παραδόσεις Γάμος? Μεξικού παραδόσεις Γάμος? Όποιος ήρθε με αυτές τις εβραϊκές παραδόσεις του γάμου σκέψης ειλικρινά πολύ. Δεν έθιμο γίνεται στα τυφλά, κάθε έθιμο γίνεται για ένα συγκεκριμένο σκοπό, που κατέχουν ιδιαίτερη σημασία. Αυτά τα τελωνεία είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και ειλικρινά κάνουν την εβραϊκή γαμήλια κάτι πολύ όμορφο!