Φιλία - το μεγαλύτερο θαύμα όλων των

Ο σημερινός κόσμος είναι περίπλοκο, να πούμε το λιγότερο. Οι χώρες σε πόλεμο μεταξύ τους? Συνεχή απειλή της τρομοκρατίας? Παγκόσμια οικονομική κρίση? Εμφύλιας διαμάχης? Ηθική και δεοντολογική μάχες στα δικαστήρια μας? Έντονες συζητήσεις πολιτικής στα σχολεία μας, τις εκκλησίες μας, τους χώρους εργασίας μας, και ακόμη και τα σπίτια μας. Φαίνεται όπως κάθε μέρα την είδηση ​​συνεχίζει ακριβώς να πάρει χειρότερα και χειρότερα.
Στο πρόσωπο της απελπισίας και απογοήτευσης, πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς τις κακές συνήθειες για να τους αποσπάσει την προσοχή - τα ναρκωτικά, το ποτό, τα τυχερά παιχνίδια, πορνογραφία, υπερκατανάλωση τροφής, ή τίποτα που θα τους δώσει κάποια προσωρινή ανακούφιση και να λάβει το μυαλό τους από το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Αλλά η λέξη κλειδί στην εν λόγω δήλωση είναι η λέξη προσωρινή. Για μια μόνιμη λύση στη μείωση της έντασης και να απαλύνει τα ακατέργαστα ύδατα του κόσμου, δεν μπορείτε να νικήσει την υποστήριξη και την ενθάρρυνση ενός φίλου.
Φιλία είναι μια από τις πιο βασικές, σημαντικότερες ανθρώπινες εμπειρίες. Κάθε μεγάλη θρησκεία στον κόσμο περιέγραψε τη σημασία της φιλίας, από την ιστορία της ελληνορωμαϊκής της φιλίας του Πυλάδη και Ορέστη, την ιστορία του Δαβίδ και του Jonathan στο Abrahamic θρησκείες. Στην Αγία Γραφή, ο Ιησούς είπε, μεγαλύτερη αγάπη hath δεν άνθρωπο, εκτός από αυτό, ότι ένας άνθρωπος ορίζει τη ζωή του για τους φίλους του. Οι συζητήσεις και την ανάλυση των φιλία έχει ενταχθεί σε πολλά κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνιολογίας, της φιλοσοφίας, της ανθρωπολογίας, ψυχολογίας, και ακόμη και ζωολογία.
Η ιδέα της φιλίας αποτελείται από μια βασική κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων, θα συνεπαγόταν μια περίπλοκη σειρά από συναισθήματα - τα αμοιβαία συμφέροντα, αγάπη και εκτίμηση, σεβασμό, και την ικανότητα να προσφέρουν βοήθεια ή παροχή υπηρεσιών σε τρίτους σε στιγμές ανάγκης. Οι φίλοι είναι στην ευχάριστη θέση να δουν ο ένας τον άλλον και χαιρετίζω την ευκαιρία να περνούν χρόνο μαζί. Μερικές συμβουλές ανταλλαγή φίλοι μεταξύ τους? Μερικές συνταγές ανταλλαγή, βιβλία, ταινίες, και τα χόμπι? Κάποια αστεία ανταλλαγή? Κάποια ανταλλαγή e-mails και γράμματα. Φίλοι βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο σε καιρούς από το πρόβλημα και χαίρω πολύ μεταξύ τους σε καιρούς χαράς και ενθουσιασμού. Για πολλούς ανθρώπους, η φιλία είναι ένα πολύπλοκο, η συνεχής χορός της διατήρησης πράγματα ισότιμη και διατήρηση επαφών? Για τους άλλους, η φιλία είναι τόσο απλή όσο ακριβώς γνωρίζοντας ότι έχετε κάποιον που μπορείτε να εμπιστευθείτε για να είναι πάντα εκεί για σας.
Φίλοι - αληθινοί φίλοι - είναι τίμιοι, υποστηρίζουν, ενθάρρυνση, κατανόηση και αγάπη. Δεν νοιάζονται για το πόσα χρήματα έχετε, όπου εργάζεστε, τι είδους φόντο που προέρχονται, ή τι θα είστε σε θέση να κάνουμε γι 'αυτούς. Ένα δημοφιλές ανώνυμων εισαγωγικά δίνει μια πολύ καλή ορισμό της τιμής ενός πραγματικού φίλου: Χρήματα μπορεί να σας κάνει πλούσιους, αλλά ένας πραγματικός φίλος σας κάνει πλούσιους. Πολλοί διάσημοι συγγραφείς και ποιητές ανέπτυξε σχετικά με την αξία της φιλίας:
Ένας φίλος είναι αυτός που μας ξέρει, αλλά μας αγαπά οπωσδήποτε. - Fr. Jerome Cummings
Τι είναι φίλος; Μια ενιαία κατοικία ψυχή σε δυο σώματα. - Αριστοτέλης
Φιλία πολλαπλασιάζει τα καλά της ζωής και διαιρεί το κακό. - Baltasar Gracian (1647)
Ένας πραγματικός φίλος είναι αυτός που περπατάει στο όταν ο υπόλοιπος κόσμος βόλτες έξω. - Walter Winchell
Ο φίλος σου είναι οι ανάγκες σας απαντηθεί. - Kahil Gibran
Ο μεγάλος ποιητής Robert Louis Stevenson είπε: Ένας φίλος είναι ένα δώρο που σας δίνουν. Και Marlene Dietrich προστίθεται ότι συναίσθημα: Είναι αυτά που μπορείτε να καλέσετε επάνω στις 4:00 π.μ. που πραγματικά έχουν σημασία. Οι χρόνοι ζούμε στο σήμερα αποδεικνύουν βεβαίως ότι η δήλωση για να είναι αληθινό. Με το μέλλον αβέβαιο και συνεχιζόμενη διαμάχη στον κόσμο, το μεγαλύτερο θαύμα μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να έχουμε ένα πραγματικό φίλο που θα είναι πάντα εκεί, δεν το θέμα αυτό - ένα φίλο που μπορείτε να καλέσετε επάνω στις 4:00 π.μ., εάν χρειάζεται.